אינטרנט

הונאות ברשת

העידן המודרני והדיגיטלי מציע לנו יתרונות רבים המשפרים ומשדרגים את איכות ונוחות חיינו. אולם, לצד זאת, השימוש הנרחב ברשת האינטרנט, בטלפונים הסלולריים, וברשתות החברתיות הביא להיווצרות של תופעות שליליות שהמרכזית והחמורה שבהן היא הונאות ברשת.

גלישה באינטרנט מספקת לנו גישה נוחה, קלה ומהירה למאגרי מידע, אולם היא טומנת בחובה גם סכנות שונות המתפתחות ומתרחבות ככל שהתחכום של עברייני הרשת עולה והשיטות בהן הם נוקטים משתכללות כגון הונאת סחיטה באינטרנט.

ניצול לרעה של הגלישה באינטרנט הפך לשכיח למדי ומתבטא בחשיפת מידע אישי ופרטי, הוצאת דיבה ושימוש בלשון הרע, הפצת סרטונים ותמונות פוגעניים ושימוש בשיטה של "פישינג" שמטרתה היא להגיע למידע רגיש ואישי הכולל סיסמאות לחשבון הבנק ולכרטיסי אשראי.

על מנת להימנע ולהיזהר מחשיפה לעבירות של הונאה ברשת האינטרנט, הרי שחשוב להקפיד על כמה כללים ולנקוט במספר פעולות שנועדו להגן ולשמור עליכם מפני ניסיונות של הונאה וסחיטה מינית ברשת האינטרנט, פריצות למחשבים שלכם ומפני מגוון איומי סייבר נוספים.

קרדיט: freepik

תוכן עניינים

התרחבות תופעת העבריינות ברשת

אמצעי וכלי אבטחת המידע ברשת הינם רבים ומגוונים, אולם לא כל מערכות האבטחה המיועדות להגן על מידע אישי ורגיש במרחב הרשת הינן יעילות ומבטיחות כי תוכלו לחוש ביטחון ושקט נפשי ולישון טוב בלילה.

תחום הפשיעה במרחב האינטרנט הולך ומתפתח במהירות רבה כל העת ומכאן שיש צורך לעדכן את אמצעי האבטחה ולהתאימם לאיומים החדשים הצצים כל העת. עברייני הרשת משקיעים מאמצים ומשאבים רבים במטרה לפתח שיטות וטכניקות לעקוף  את מערכות האבטחה וההגנה השונות ולצמצם את הסיכוי שהם יתגלו.

התחכום של עבירות הרשת מקשה על איתורם של העומדים מאחורי ניסיונות הסחיטה ברשת, האיומים וההונאה והסבירות להיפגע מהם הולך וגדל. כאמור אחד האמצעים המאפשרים להגיע למידע אישי של גולשים הוא פישינג. מדובר בכלי נפוץ המהווה מרכיב חשוב ומרכזי בתחום ההונאות ברשת.

הונאות ברשת יכולות להתבצע באמצעות שליחת הודעות מייל או מסרים באפליקציות התקשורת השונות המפתים את הגולש לפתוח קישור לאתרים מתחזים. באתרים אלה, מתבקש הגולש למסור מידע חסוי המאפשר לעומדים מאחורי האתר הלא חוקי לקבל גישה לחשבון הבנק ולכרטיסי האשראי שלו. אתרים מסוג והקישורים אליהם מוקמים ונוצרים אך ורק במטרה אחת והיא להשיג מידע, לבצע פעולות שונות בשמו של הגולש ולסחוט כספים ממנו.

הגברת והחמרת האכיפה והענישה על הונאות ברשת

המדינה ורשויות החוק והאכיפה מתייחסות לעבירות הונאה כעבירות חמורות ביותר שכל תכליתן היא להשיג תועלת ורווח אישי על חשבון גולשים תמימים. כחלק מניסיונות ההונאה, העבריינים מתחזים ובונים ולעצמם זהויות בדויות, כאשר העונש על עבירת התחזות הינו שלוש שנות מאסר.

חוק העונשין קובע כי על עבירת קבלת דבר במרמה שהינה מרכיב מרכזי בעבירות הונאה ברשת, יוטל על העבריין עונש מאסר בפועל של 3-5 שנים. בנוסף, סעיף 440 בחוק העונשין קובע כי כל אדם הקשור קשר עם אדם אחר במטרה להונות אחרים, עושה מעשה חמור ועובר עבירה שהעונש עליה הינו של עד 3 שנות מאסר מאחורי סורג ובריח.

כללים נכונים לגלישה בטוחה

לצד החמרת הענישה והגברת האכיפה וההרתעה, עלינו כאזרחים וכגולשים לנקוט בכמה צעדים במטרה להגן על עצמנו ממעשי הונאה ולנהוג על פי כללי הזהירות הבאים אותם לקחנו מאתר האינטרנט של עו"ד אלעד שאול עורך דין פלילי סייבר מהמובילים בישראל:

  • להימנע ממסירת פרטים אישיים לגורמים לא מזוהים בדגש על סיסמאות לחשבונות בנק ומספר כרטיס אשראי.
  • במידה וקיבלתם דואר אלקטרוני הכולל לינק, אל תתחברו לכתובת באופן ישיר דרך הלינק, אלא היכנסו לאתר באמצעות דפדפן עצמאי.
  • חשוב לדעת כי הבנקים אינם יוצרים קשר עם הלקוחות שלהם באמצעות הודעות מייל ולכן לכל מייל הנשלח כביכול מהבנק יש להתייחס בחשדנות ובזהירות רבה.
  • אל תתפתו להצעות שנראות טוב מדי שכן אין מתנות חינם. כל ניסיון לגרום לכם לבצע פעולה "חד פעמית" כביכול עלול לעלות לכם ביוקר ורוב הסיכויים שמדובר בניסיון הונאה.

לסיכום, העידן הדיגיטלי והשימוש הנרחב ברשת האינטרנט יצרו איומים חדשים שהמרכזי שבהם הוא עבירות הונאה ברשת. על מנת לשמור על המידע האישי שלכם ולהגן על עצמכם מניסיונות סחיטה, חשוב לנקוט במשנה זהירות ולהתנהל בהתאם לכללים הנכונים שיבטיחו לכם שקט נפשי וגלישה בטוחה.

כתבות דומות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker