סלולר

טכנולוגיית האי-סים eSIM – בשורה לעולם הסלולר?

כרטיס הסים הצנוע שרד לו לזמן מכובד, אך נראה שכעת הוא בדרכו להיעלם מן העולם. למה? ובכן, ה־eSim, הטכנולוגיה החכמה בהרבה הגיעה וצפוי שתחליף את מקומו.

תוכן עניינים

ראשית, מהו בכלל כרטיס SIM?

כרטיס SIM, שהוא ראשי תיבות ל־״מודול זיהוי המנוי״ (Subscriber Identity Module) מכיל בעצם את המידע שמאמת את זהותכם לחברת התקשורת, לספקית. כלומר, כרטיס הסים מודיע לספקית שאתם אתם – ובלעדיו, הספקית לא תוכל לדעת שאתם מחוברים לרשת שלהם. משמע, היא לא תאפשר לכם להשתמש במתקנים הסלולריים שלה.


כרטיס ה־SIM המסורתי – האם הוא צפוי להיעלם מן העולם?

עכשיו, כשהבנו מהו כרטיס SIM, מה ההבדל בינו לבין eSim ומהו בכלל eSim?

ככל הנראה כבר הנחתם נכון שכרטיס eSim הוא פשוט כרטיס סים אלקטרוני (Electronic) או מוטמע (Embedded). במקום להשתמש בכרטיס פיזי, טכנולוגיית הסים הרגיל כבר מובנת ישירות בתוך המכשיר הסלולרי שלכם. בעצם, שבב קטן שמשמש לאימות זהותכם למען חברת התקשורת/הספקית.

כמובן שעם כך באות שאלות רבות. כשהשתמשתם בכרטיס הסים הרגיל הייתם צריכים להחליף את הסים, במידה ויצאתם לחופשה ולהשתמש בספקית חדשה, או להחליף את הכרטיס סתם אם רציתם לעבור חברות תקשורת מסיבות כאלו ואחרות. (מחיר, נוחות ועוד)

אז האם כעת, שכרטיס הסים בנוי בתוך המכשיר תצטרכו להחליף את המכשיר בכל פעם שתחליפו חברת תקשורת? התשובה, למזלנו, לא. למען האמת, אחד מן היתרונות של טכנולוגיית ה־eSim הוא ההקלה בתהליך החלפת חברות התקשורת. במקום להזמין סים חדש ולחכות שיגיע, תוכלו להחליף את הספקית ישירות מהפלאפון שלכם. במידה ואתם משתמשים בכמה סימים – אל דאגה, הטכנולוגיה תומכת גם בכך ואפשרות ההחלפה קלה ביותר.

אילו טלפונים תומכים ב־eSim?

המכשיר הסלולרי, בין הראשונים, שהוכרז כי יתמוך ב־eSim הוא ה־Google Pixel 2 (וגם השלישי). לאחריו נראה כי גם מכשיר ה־iPhone X תומך בנושא ונראה כי ככל שמתקדם הזמן יותר ויותר מכשירים תומכים בטכנולוגיה. שימו לב כי במידה ומכשיר תומך ב־eSim זה לא שולל את האפשרות כי עדיין יש מקום להכנסת כרטיס סים פיזי, מן הסתם. לא כל מכשיר תומך ב־eSIM ולרוב מצוין בפירוש בנוגע למכשירים התומכים בטכנולוגיה.

מכשירי ה־iPhone X יתמכו בטכנולוגיית ה־eSIM.

יתרונות ה־eSim

לטכנולוגיית ה־eSIM יתרונות וחסרונות, כמו לכל דבר. נתחיל עם יתרונות הטכנולוגיה.

אי אפשר לאבד אותו

כרטיס eSIM מובנה בתוך הנייד שלכם, אין צורך לחתוך אותו לגודל מסוים והוא גם לא ייפול לכם לשום מקום. אין צורך ללכת לחנות ולקנות אחד, או אפילו לשלם לאחד. מכשירים התומכים ב־eSIM מגיעים עם אפשרויות מובנות, ובכך, ניתן להיפטר גם מההמתנה המעיקה לסים חדש.

פחות טרחה

כיום, חברות רבות מתרחבות ותומכות ב־eSIM. המעבר בין הספקיות הללו יכול להיעשות בקלות ועוד דרך הפלאפון, במידה והחברה תומכת בכך. מה המצב בישראל? כרגע בישראל תומכות רק חברות פלאפון ופרטנר בטכנולוגיית ה־eSIM לשעונים חכמים, אך נראה שבעתיד חברות נוספות שכעת מדשדשות מאחור יצטרפו. עם זאת, גם אם אין חברות רבות בישראל שתומכות בטכנולוגיה – חשבו על כמה נוח יכולה להיעשות ההחלפה הזו במידה ותטוסו לחופשה, בלי צורך לחכות לכרטיס SIM ורק דרך הפלאפון תוכלו לבצע את ההחלפה.

הגדרות ה־eSim בגרסת iOS 12.1 – נדרשת תמיכה של הספקית.

קישוריות מרחוק

יש לכם שעון Apple Watch? או שעון של סמסוג התומך ב־eSIM? מעוניינים ללכת לבריכה או לים מבלי ״לאכול סרטים״ לגבי בטיחות הטלפון? בעזרת טכנולוגיית ה־eSIM תוכלו לקבל את כל הודעות הווטסאפ, הטלפונים והכל לשעון החכם שלכם באותה צורה כמו בטלפון, גם כשהוא נמצא בבית ואתם במקום אחר לחלוטין. נראה כי כרגע חברת פלאפון התחילה את התמיכה הזו רק בשעונים החכמים ומתכננת להתקדם בעתיד גם לסמאטרפונים. זהו יתרון משמעותי של ה־eSIM שמאפשר לכם לעשות דברים שעד לפני כמה שנים נחשבו ל־״בלתי אפשריים״ עם כרטיס ה־SIM הישן.

שעון ה־Apple Watch Series 4 החדש – קטן כמו קודמיו ותומך בטכנולוגיית ה־eSIM

חסרונות ה־eSIM

אבטחה

למרות של־eSIM יש יתרונות רבים, עדיין יש לו גבולות. למרות שהטכנולוגיה הזו מציעה אבטחה טובה יותר, עדיין ישנו חשש שיפרצו אל הענן המאחסן את ה־eSIM. וחוץ מזה, לא ניתן להסירו פיזית מהמכשיר – כך שאלו שלא מעוניינים שהמכשיר שלהם כל הזמן ״יעקוב״ אחריהם והיו יכולים להוציא את הסים, איתו, לא יכולים.

האם אנחנו באמת בטוחים?

להעביר את פרטיכם למכשיר אחר

במידה והמכשיר שלכם התקלקל, נשברו החלטתם להחליף אותו… מה באמת עושים אם המכשיר שלכם נפגע עד כדי כך שאיננו יכול להידלק כלל? עם כרטיס ה־SIM הקודם הייתם יכולים להעביר אותו בין מכשירים גם אם נפגעו, עם כרטיס ה־eSIM ככל הנראה תצטרכו לעבור תהליך ארוך בהרבה על מנת להעבירו למכשיר החדש שלכם. למרות שבעיה זו יכולה באופן פוטנציאלי להפוך לפשוטה עם הזמן, כרגע היא עדיין בעיה.

המכשיר נשבר – סיטואציה לא פשוטה לטכנולוגיית ה־eSIM

זמינות

הטכנולוגיה הזו חדשנית ופורצת דרך. יתרון, לא? יש בכך גם חסרון. חברות רבות עדיין לא תומכות ב־eSIM וישנם גם מכשירי פרימיום רבים שבעצמם עדיין לא תומכים בטכנולוגיה. במידה ואתם כבר משתמשים ב־eSim, זה עלול להגביל אתכם בבחירת מכשיר חדש עקב קיומם של מכשירים רבים שעדיין לא תומכים בו, ולצערינו, הוא עדיין לא נחשבת כסטנדרט בין מכשירים. בישראל הבעיה גדולה בהרבה – גם אם תקנו מכשיר התומך ב־eSIM, בזמן כתיבת מאמר זה, התמיכה היחידה האפשרית בישראל היא של פלאפון ופרטנר. חסרון משמעותי.

לסיכום, טכנולוגיית ה־eSIM בהחלט מביאה בשורה לעולם הסלולרי, אך רחוקה מלהיות מושלמת. נוכל רק לקוות כי בעיות אלו ייעלמו עם התפתחות הטכנולוגיה. לדעתינו, יתרונותיו של ה־eSIM עולים על חסרונותיו, אך זה כבר סובייקטיבי – משתנה בין אדם לאדם.

כתבות דומות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker