גיימינג

Oculus Quest: כל מה שצריך לדעת

משקפי המציאות המדומה Oculus Quest מבית חברת Oculus בבעלות פייסבוק. האם מדובר במשקפיים השוות את מחירן? מה הן מציעות? מה המשחקים/היישומים שאוכל להשתמש בהם איתן? מערכת חדשHOT יצאה לתת מענה לכל השאלות הללו בסיקור.

מכשיר ה־Oculus Quest עתיד לקבל עדכון שיגדיל את ספריית המשחקים האפשריים לו באופן משמעותי. כעת, נראה הזמן במתאים ביותר לסקירה מקיפה: כל מה שתצטרכו לדעת אודות משקפי המציאות המדומה הללו.

גם היום, המציאות המדומה עדיין לא כל כך נגישה. על מנת לשחק במשחקים במציאות מדומה, תזדקקו למחשב חזק שיעלה לא מעט כסף, או לחלופין לקנות משקפי VR לקונסולה. עם זאת, האוקולס קווסט מציע אפשרות של מציאות מדומה במחיר לא כל כך מופרך.

Oculus Quest מאפשר לנו להיכנס למציאות המדומה ללא חוטים, כבלים, או כל דבר אחר. אנו רק צריכים לזוז והתנועה שלנו תתורגם ישירות לתוך המציאות המדומה.

נשמע די טוב, לא? ובכן, בואו נחקור לעומק את משקפי המציאות המדומה מבית אוקולס שבבעלות חברת פייסבוק – Oculus Quest.


תוכן עניינים

חיי הסוללה

קודם כל, הדבר הראשון שעניין אותנו היה חיי הסוללה. מדובר במכשיר אלחוטי, ונגזר מכך שהוא יזדקק לטעינה. חיי סוללה קצרים מדי היו יכולים להרוס כל אפשרות למשחק רציף ומהנה. לפי חברת Oculus, חיי הסוללה של משקפי המציאות המדומה נעים בין 2 ל־3 שעות, לאחר הטענה מלאה. חיי הסוללה עלולים להתקצר/להתארך, בהתאם לפעילות שלכם במשקפיים.

משתמשים רבים דיווחו כי האוקולס מסוגלות לשרוד בין 2-2.5 שעות של משחק רציף, כך שההערכה של חברת אוקולס די מדויקת. עם זאת, לא הכל 'דבש'. חלקם הוסיפו כי כאשר מתקרבים לאיזור ה־10%, המשקפיים מתחילים לעשות מעט צרות עם משחקים והרצת מדיה.

מן הסתם, לא מדובר בבעיה גדולה והמשחקים והמדיה לא נכבו לגמרי. אולם, עדיין מדובר בבעיה שיש להכיר בה. מיותר לציין שלאחר ההטענה הכל חזר לקדמותו.

האם 2.5 שעות מספיקים בתור חיי סוללה? ובכן, תלוי את מי שואלים. ביחס למשקפי מציאות מדומה 'עצמאיים' מדובר בחיי סוללה נחמדים ביותר, אך גיימרים ככל הנראה יחשבו שהם קצרים מדי.

יחד עם המשקפיים מגיע כבל הטענה באורך של 3 מטרים. בעזרתו, תוכלו להטעין את המשקפיים ולהשתמש בהם תוך כדי. כמובן שכבל ההטענה יגביל את התנועה שלכם, אך עדיין נחמד שהאפשרות קיימת. את חיי הסוללה תוכלו לבדוק בכל רגע נתון דרך האפליקציה של Oculus בנייד ו/או דרך תפריט Oculus Home במשקפיים.

כמה זמן לוקח למשקפיים לחזור לקדמותם (להיטען בחזרה ל־100%)? בערך שעתיים. עדיין מדובר בזמן ארוך להטענה, אך ניתן לראות שאוקולס מתקדמים לאט לאט ומשפרים את זמני ההטענה מדור לדור.

חיי סוללה סבירים בהחלט. טוב, תלוי את מי שואלים


יישומים ומשחקים

כעת, לאחר שבדקנו מהם חיי הסוללה של המשקפיים, עלינו לבדוק מה נוכל לעשות עם חיי הסוללה האלו. בתחילת דרכם, למשקפי המציאות המדומה Oculus Quest לא היו יישומים ומשחקים רבים. עם זאת, כיום חל שיפור משמעותי בכמות המשחקים והיישומים והיא בהחלט נחמדה ביותר.

בין המשחקים תוכלו למצוא את Face Your Fears, Dance Central ועוד. בנוסף אליהם, ישנם יישומים שונים שתוכלו למצוא: נגן מדיה, גלריה, Netflix, YouTube VR ועוד שיוכלו להעביר לכם את הזמן בהנאה עם המשקפיים.

רבים מן המשחקים נחמדים ביותר, אם כי לגרסת ה־Rift יש יתרון ברור מבחינת כמויות משחקים על גרסת ה־Quest. עם זאת, לפי הכרזתו של מנכ"ל פייסבוק – החל מנובמבר יוכל Oculus Quest להריץ משחקי SteamVR ומשחקי Oculus Rift רבים בכללי, כך שמדובר בשדרוג עצום מבחינת היישומים והמשחקים שיהיו זמינים לקווסט.

ספריית המשחקים של SteamVR – בקרוב באוקולס קווסט

ביצועים

אז יש ל־Oculus Quest כמות חביבה ביותר של משחקים ויישומים, שעתידה לגדול באופן משמעותי בחודש נובמבר הקרוב. עם זאת, האם הוא מצליח להריץ אותם כמו שצריך? מה הביצועים שהוא מספק?

גם כיום, חלק מהאנשים השתמשו רק במשקפי VR בסיסיות המשתמשות בסמארטפונים. בעוד חלק מהאנשים התנסו עם המציאות המדומה של הפלייסטישן וכו'. מה שאומר שנוצר פער ענק בציפיות בקהל. אף על פי כן, אין לנו שום ספק שה־Oculus Quest לא יאכזב. למרות שמדובר במשקפיים 'עצמאיות' שאינן מתחברות למחשב, הן עדיין מספקות תחרות לא פשוטה למשקפיים שכן מתחברות ונתמכות במחשב.

משקפי הקווסט מגיעים עם רזולוצייה של 1600*1440 לכל עין. הגרפיקה צבעונית וברורה ביותר, הרזולוציה מתעלה על הרזולוציה של המציאות המדומה של הפלייסטיישן, ולכן, תספק גרפיקה טובה וברורה יותר.

מבחינת רזולוציה, מדובר בהפתעה חיובית לחובבי המציאות המדומה. עם זאת, חלק מהם התאכזבו לגלות שהמעבד שמגיע עם המשקפיים הוא רק Snapdragon 835 ולא חזק יותר. מן הסתם, עדיין מדובר בביצועים שנופלים מה־Rift מכיוון שלקווסט אין את אותה התמיכה ממחשב חיצוני. כל זה, כמובן, עתיד להשתנות בנובמבר כפי שציינו בקטגוריה הקודמת.

על הנייר, המפרט נראה נהדר. עם זאת, האם הוא מספק בפועל את הסחורה? התשובה היא כן, ובגדול. זיהוי התנועה פועל באופן נהדר, הבקרים מסתנכרנים באופן מצוין עם התנועה במשחק והכל מתנהל באופן מדויק להפליא.

חשש גדול של אנשים הוא להיתקע ברהיטים ומכשולים בזמן המשחק במשקפיים. אל דאגה, באוקולס דאגו גם לזה. בעזרת מערכת בטיחות תוכלו ליצור מעין גבול דמיוני, כך שברגע שתתקרבו לגבול – תקבלו מעין הצצה למה שנמצא באזור. לא מדובר במשהו שמוריד מהחוויה כלל, או נחשב להפרעה לדעתינו.

גם לאלו עם בתים קטנים ו/או שטחים מוגבלים למשחק במציאות המדומה, יש פתרון נחמד. בחלק מן המשחקים תוכלו לשחק בעמידה / בישיבה בחלל קטן. עם זאת, ישנם משחקים בהם הדבר לא אפשרי. לכן, אם יש לכם בית קטן, שווה לקחת את זה בחשבון.

לאחר שדיברנו על הגרפיקה והמפרט, הגיע הזמן לדבר על האודיו. קודם כל, לסקרנים, אכן יש חיבור לאוזניות. בנוסף לכך, יש גם רמקולים מובנים בתוך המשקפיים. הם אולי לא טובים כמו זוג אוזניות איכותיות, אך הם עשויים לעזור לכם להבין מאיפה מגיע אודיו במהלך משחק בצורה מדויקת יותר.

PSVR – משקפי המציאות המדומה של פלייסטישן מגיעים עם רזולוציה נמוכה מהקווסט


עיצוב

מהרגע הראשון, העיצוב קרץ לנו. מדובר בעיצוב נהדר, המשקפיים עצמן קטנות יחסית וקלות. בצדדים של המשקפיים מסגרת קשיחה, מסביב לעדשות ריפוד ומאחורה שלוש רצועות שנועדו למנוע מהמשקפיים לזוז / ליפול במהלך שימוש.

הקונצנזוס הכללי סביב העיצוב הוא שמדובר בעיצוב פנטסטי. רבים אף טענו כי מדובר באוזניות המציאות המדומה הנוחות ביותר שהשתמשו בהם. עם זאת, באזור האף ישנה מעין פרצה, חשיפה קטנה למציאות. למרות זאת, היא איננה משמעותית וקשה מאוד לשים לב אליה אפילו.

במקרים כאלו ואחרים, פרצות כאלו מהן נכנסות קרני אור / כל סממן אחר למציאות מחוץ למשקפיים עלולות לפגוע לחוויה, לגרום למציאות פחות 'מדומה'. כאן, למזלינו, זהו בהחלט לא המקרה לפי רוב מכריע של תגובות.

בצדדים תוכלו למצוא שקע לחיבור אוזניות, שלושה כפתורים (להנמכת, הגברת אודיו וכיבוי/הפעלה). על המשקפיים נמצא כמובן גם שקע ההטענה, שמאפשר לשחק גם בזמן ההטענה, אם כי באופן מוגבל יותר.

עיצוב הבקרים גם כן נחמד ביותר. קל מאוד להשתמש בהם ולהרגיש כאילו אנו נמצאים בתוך המשחק ועושים דברים בעצמנו, אף על פי שלמעשה יש שימוש בבקרים. עם טיפה התנסות, אפשר לשלוט לגמרי בבקרים. מדובר במשקפיים דחוסות, קטנות, אך בו זמנית קלות למרות כל החומרה שבפנים. בהחלט מדובר במוצר פרימיום איכותי ביותר ואין ספק שהעיצוב שלו משקף את העובדה שהוא כזה.


מחיר

בעוד שארצות הברית גרסת ה־64GB עולה 399$, בארץ תוכלו למצוא את אותה הגרסה ב־3,000-3,300 ש"ח לאחר מיסים. המחיר בישראל בהחלט מופרך והזוי.

גרסת ה־128GB עולה כ־3700 ש"ח בממוצע. לעומתה, בארצות הברית היא תעלה רק 499$.

שני המחירים בארץ מופרכים בהחלט, ועם כמה שהיינו רוצים לומר זאת – אנחנו פשוט לא יכולים להציע לכם לתמוך במחירים ההזויים שמציעים בחנויות בישראל.

למזלינו, ניתן לרכוש את את משקפי האוקולס דרך אמזון במחירים זולים בהרבה.

אוקולס קווסט עם 64GB זיכרון – כאן.
נכון ליום כתיבת הסיקור, מחיר המיסים + המשלוח + המחיר ההתחלתי עומד על 496.02$, בתרגום לשקלים: 1757.7 ש"ח. הפרש של כ־1500 ש"ח! עצום!

אוקולס קווסט עם 128GB זיכרון – כאן.
נכון ליום כתיבת הסיקור, מחיר המיסים + המשלוח + המחיר ההתחלתי עומד על 613.45$, בתרגום לשקלים: 2173 ש"ח. הפרש של כ־1500-1600 ש"ח! שוב פעם, פשוט חרפה.

בקצרה, המחירים בארץ הזויים – ולכן כדאי לבדוק באתרים של השוואת מחירים, אנחנו מצאנו עבורכם את אוקולוס קווסט באתר צ'ק איט שמשווים מחירים מאתרי הקניות בחו"ל.

מעוניינים לקנות בארץ? תצטרכו לשלם הרבה יותר


בסופו של דבר

האוקולס קווסט הם משקפי מציאות מדומה מצוינים. העיצוב שלהם נהדר, הם לא כבדים, עם ספריית משחקים נחמדה בהחלט שעתידה להתרחב בנובמבר, מפרט מעולה, מחיר סביר בהחלט וכל מה שהופך מוצר למנצח.

למרות שיש לאוקולוס קווסט חסרונות קטנים פה ושם, שציינו בקטגוריות השונות, התוצאה הכללית חיובית וגוברת על כל הבעיות הקטנות. חובבי המציאות המדומה בהחלט קיבלו כאן מוצר מצוין.

המחירים בארץ לא ריאליים בעליל, ולכן כפי שכתבנו היינו ממליצים במקרה הזה על קניה מאמזון במקרה והדבר אפשרי. החיסכון שם גדול מאוד. משקפי הקווסט הם מוצר שיותר יוכלו לאפשר אותו, הם לא דורשים מפרט מחשב חזק ויקר כמו משקפיים אחרים שזהו כבר יתרון. מן הסתם, עדיין לא מדובר במחיר שכל אחד יוכל להרשות לעצמו, ולכן כל אחד ואחד צריך לעשות את החשבון שלו.

לסיכום, מדובר במשקפי מציאות מדומה מהשורה הראשונה, מרשימים כמעט בכל תחום ותחום. בהחלט מומלצים!

כתבות דומות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker