בית חכם

סוויצ'ר (Switcher): מתג הדוד החכם שיהפוך את חייכם לקלים!

חברת סוויצ'ר בעלת חזון להנגיש את הבית החכם במחיר זול לקהל הרחב. בדקנו את מתגי הדוד החכמים של Switcher, האם מדובר כאן בבשורה כלשהי? מערכת חדשHOT בסקירה מקיפה.

עונת החורף קרבה, ודודי החשמל עומדים לעבוד שעות נוספות. לאו דווקא כי נצטרך אותם לשעות נוספות, אלא בעקבות שכחה טבעית של אנשים. כמה פעמים יצא ששכחתם לכבות את הדוד? לנו, אישית, לא מעט. טוב… עד שהתחלנו להשתמש בסוויצ'ר.

חברת סוויצ'ר טוענת שחזונה להכניס את עתיד הבתים החכמים במחירים מוזלים. גם לנו חזון כזה, ואף כתבנו מאמר על בית חכם במחיר הזול בארץ בעבר. לבינתיים, היא מציעה מתגי דוד חכמים ושקע חכם. בפוסט זה, נתעסק במתגי הדוד החכמים שהיא מציעה. האם הם עומדים בציפיות? האם חברת סוויצ'ר באמת תגשים את חזונה? נפרט את הניסיון, החוויות וכל מה שראינו "מסביב", אישית, במתגי הדוד החכמים של סוויצ'ר.


תוכן עניינים

אז מה מציעים לנו מתגי הדוד החכמים של סוויצ'ר?

טוב, אז כפי שכנראה כבר ניחשתם, את הדוד החכם של סוויצ'ר תוכלו להפעיל/לכבות/לתכנת מרחוק. בתחילה, בגרסה הראשונית של מתג הדוד החכם, האפשרויות היו די מוגבלות. עם זאת, כיום, ל־Switcher V2 / ל־Switcher Touch V3 יש יותר אפשרויות תפעול.

כיצד התפעול מרחוק עובד? ובכן, לסוויצ'ר יש אפליקציה ייחודית דרכה תוכלו לשלוט בכל ההגדרות הקשורות לדוד. אל דאגה, האפליקציה פשוטה מאוד. חוץ מזה, מכיוון שהמוצר תוצרת ישראל, באפליקציה יש גם תמיכה בעברית. זו בהחלט תמיכה מבורכת שלא נזכה לראות במוצרים סיניים, לדוגמה.

לפני שנדבר על ההבדלים בין שני המתגים החכמים לדוד של החברה: Switcher Touch V3 ו־Switcher V2, נעסוק במשותף בין שניהם (ספוילר: יש להם די הרבה במשותף).

מה יש להם במשותף? מימין: Switcher Touch V3 ומשמאל: Switcher V2

ראשית, פרט חשוב ביותר: שני המוצרים בעלי אישור ממכון התקנים ומשרד התקשורת.
האישור אולי נראה שולי לחלק מן האנשים, אך עצם העמידה בתקנים המחמירים של שני הגופים הללו מרשימה כשלעצמה.

שני המוצרים מגיעים עם תקופת אחריות זהה: 12 חודשי אחריות.

מעבר לכך, בשני המתגים תוכלו למצוא את הפונקציונאליות הבאה:

  • אפליקציה חינמית (עברית & אנגלית)
  • ריבוי משתמשים לכל מתג (כך, למתג Switcher V2 יוכלו להתחבר כמה מבני המשפחה, לדוגמה)
  • הפעלה, כיבוי וטיימר ידניים (למקרה שתצטרכו לעשות זאת בדרך הישנה)
  • הגדרת פרק זמן מקסימלי עד לכיבוי אוטומטי (לֹמשל: המקסימום שהדוד יוכל להישאר דולק יהיה 3 שעות ברציפות)
  • קביעת לו"ז שבועי, יומי וחד פעמי. כך, לא תזדקקו עוד לקום מוקדם בבוקר למקלחת חכמה, למשל. תוכלו לקבוע לו"ז יומי שידליק ויכבה את הדוד, עוד לפני שקמתם בכלל מהמיטה
  • סיכום צריכת החשמל בש"ח (תוכלו לבדוק את הסכום לפי משתמש, מי "בזבז" הכי הרבה),
  • שליטה בדוד מהרשת הביתית וגם מחוצה לה
  • התממשקות עם בית חכם: אלקסה וגוגל הום (התממשקות מצוינת ב־Switcher V2 עם Google Home Hub)
  • אפשרות לקבלת הודעות Push בנייד (בעת כיבוי והדלקה)

הפונקציונאליות הזו פשוטה מדהימה. אפשר לומר שהיא שינתה את חיינו, ואנו לא מגזימים. לא עוד לקום מוקדם ולמהר להדליק את הדוד, לא עוד להיות מתוסכלים מכך שהוא עובד שעות נוספות ללא צורך. המוצר של סוויצ'ר בהחלט הרשים אותנו באופן חיובי עם הפונקציונאליות הזו.

חוץ מזה, מבחינת המפרט הטכני החשמלי, שני המכשירים זהים:

תודה לאתר סוויצ'ר על תמונת המפרט הטכני

מה ההבדל בין Switcher Touch V3 לבין Switcher V2?

ההבדל בין שני המתגים, כפי שראיתם, איננו ברמת הפונקציונאליות. מדובר בהבדלים מבחינה עיצובית, אסתטית, מחיר, תאימות ומידות. לאף מכשיר אין "עליונות פונקציונאלית" של ממש על השני.

שני ההבדלים הראשוניים הם עיצוביים. 1. בעוד ל־Switcher V2 כפתורים פיזיים, Switcher Touch V3 מגיע עם מגע (טאץ') נחמד. אישית, אנחנו מעדיפים את מסך הטאץ' וחושבים שהוא העתיד. אם כי, אנו מכירים לא מעט שיעדיפו כפתורים פיזיים במתג הדוד.

2. בניגוד לאיך שהסוויצ'ר V2 מופיע בתמונה שהצגנו מקודם, הוא מגיע עם נורה אדומה חשופה, אשר דולקת כל עוד הדוד תקין, ולאו דווקא כאשר הוא פועל. הנורה הזו גורמת לבלבול רב, וממש לא משתלבת באופן יפה מבחינה עיצובית. נכון, סוויצ'ר מספקים מדבקת WiFi שיכולה להסתיר את רוב האור ותיתן מראה יפה יותר עיצובית. אולם, היינו מעדיפים שהנורה לא תהיה שם מלכתחילה. למזלינו, ב־Switcher Touch V3 הנורה הזו לא נמצאת, מה שמעניק לו יתרון עיצובי לדעתינו.

הנורה האדומה הבעייתית

ההבדל השלישי הוא התאימות. כאן, ל־Switcher V2 יש יתרון גדול. סוויצ'ר V2 מתאים לקופסה עגולה 55 מ"מ, קופסה כפולה מלבנית ולגוויס 3 מקום. לעומתו, הסוויצ'ר Touch מתאים אך ורק לגוויס 3 מקום. ההבדל כאן ברור. על מנת לראות את ההבדל בין קופסאות החשמל בליווי תמונות, היכנסו לקישור הבא (לחיץ).

ההבדל הרביעי הוא מבחינה אסתטית. בניגוד ל־Switcher Touch V3 שממש "נכנס פנימה", סוויצ'ר V2 פשוט מתלבש על קופסאות החשמל. כתוצאה מכך, תוכלו לראות בליטה של 2 ס"מ מהקיר, שחלק לא יחשיבו לאסתטית. בסוויצ'ר Touch V3 אין את הבעיה הזו. המכשיר יושב, לפי טענת סוויצ'ר, בקו 0 עם הטיח. ללא הבליטה, המוצר הרבה יותר אסתטי, לדעתינו ולדעת רבים.

בליטה ברורה מהקיר – חיסרון אסתטי לסוויצ'ר V2

ההבדל החמישי הוא במחיר. נכון לעת כתיבת הפוסט, שני מתגי הדוד החכמים זמינים לקניה במבצע באתר סוויצ'ר הרשמי. מחיר ה־Switcher Touch V3 במבצע הוא 299.00₪, לעומת 329.00₪ במחירו הרגיל.

מחיר ה־Switcher V2 במבצע הוא 279.00₪, לעומת 299.00₪ במחירו הרגיל. בשני המקרים מחיר הסוויצ'ר V2 זול יותר, ולכן מבחינת מחיר, הוא ביתרון על ה־Switcher Touch V3. המחירים כוללים משלוח מהיר בחינם.

מחירי שני המוצרים באתר סוויצ'ר הרשמי

ההבדל השישי והאחרון הוא במידות. הסוויצ'ר V2 מגיע במידה של 14.2X8.6 ס"מ, לעומת הסוויצ'ר Touch V3 שמגיע במידה של 12.5X8.2 ס"מ.


מה עדיף לי לקנות: סוויצ'ר V2 או סוויצ'ר Touch V3?

טוב, למרות כל ההבדלים – לרוב, לא תהיה לכם בכלל אפשרות בחירה. כל עוד אין לכם קופסת חשמל מסוג "גוויס 3 מקום", הסוויצ'ר Touch V3 בכלל לא אופציה עבורכם. זהו חיסרון אדיר בתאימות. במקרה כזה, האופציה היחידה שנותרת לכם היא הסוויצ'ר V2.

עם זאת, אם יש לכם את קופסת החשמל מסוג "גוויס 3 מקום", ההתלבטות די ברורה. כשמו, V3 – הדור השלישי מתקדם יותר לעומת הדור השני: הן מבחינת אסתטיות, מגע במקום כפתורים פיזיים ועיצוב "נקי" ומודרני יותר.

ההבדל בין המחירים נע בין 20-30₪. לא מדובר בהבדל משמעותי. בהתלבטות זו, אישית, היינו בוחרים ב־Switcher Touch V3 על פני הסוויצ'ר V2. אולם, אם אתם רוצים לחסוך כמה שיותר ו/או אינכם יכולים להרשות לעצמכם להוסיף את ההפרש הנ"ל, הסוויצ'ר V2 עדיין יספק אתכם מעל ומעבר.

בכל אופן, הנה קישורים לשני המוצרים בעמוד החנות:

Switcher V2 – כאן (לחיץ).

Switcher Touch V3 – כאן (לחיץ).


200, 300 ש"ח, מה?! למה שלא אקנה מוצר סיני ברבע מחיר?

נכון, המחיר של מתגי הדוד החכמים שמציעים סוויצ'ר יקרים מהמוצרים הסיניים שאפשר למצוא בחנויות אונליין. עם זאת, עלינו לזכור שכאשר אנו מתעסקים עם דוד חשמלי, אין מקום למשחקים.

בביקורות המשתמשים לאותם המוצרים הסיניים, ניתן לראות כי רבים מהם מתלוננים שהמוצרים לא עובדים כהלכה, נשרפים ועם עוד שלל בעיות. תקלות כאלו יכולות לעלות בחיי אדם במקרים קיצוניים.

נכון, המוצר הישראלי יקר יותר, אבל עומד בתקנים מחמירים יותר. ההבדל בין איכות שני המוצרים ניכר, וכפי שציינו קודם, המוצר נבדק ואושר לפי התקנים המחמירים של מכון התקנים בישראל ומשרד התקשורת. התקנים המחמירים הללו לא מותירים מקום לאף תקלה מסוכנת.

איננו אומרים שהמוצרים הסיניים לא איכותיים, אך אנו בספק שתקני הבדיקה מתקרבים לתקנים המחמירים והבטיחותיים במיוחד בישראל.

הבדיקה והאישור – לא היינו מסתכנים

התקנת מתג הדוד החכם

ההתקנה של מתג הדוד החכם די פשוטה, אם כי היא עדיין דורשת ידע בסיסי בחשמל. לפי החוק בישראל, רק חשמלאי מוסמך רשאי לבצע את ההתקנה. אם תבצעו זאת בעצמכם / בעזרת אדם שאיננו חשמלאי מוסמך, תסכנו גם את עצמכם וגם את אחריות המוצר שלכם, מסיבות ברורות.

באתר של סוויצ'ר תוכלו לראות הוראות התקנה (לחיץ). ההוראות מגיעות הן בצורת סרטוני שימוש והתקנה וחוברות התקנה. בנוסף, יש רשימה של מתקינים / ממליצים מופצים, כך שגם זה יתרון.


האפליקציה – איך היא עובדת?

האפליקציה זמינה כפי שציינו לאנדרואיד ו־iOS. יש בה את כל הפונקציונאליות שציינו בצורה נוחה ביותר: הן בשפה האנגלית והן בשפה העברית. בסוויצ'ר טרחו מעל ומעבר, והכינו עמוד ייחודי לאפליקציה המסביר עמוד עמוד בצורה נחמדה ביותר. היכנסו כאן לעמוד האפליקציה (לחיץ).

האפליקציה של סוויצ'ר – נוחה ושימושית

בסופו של דבר – סיכום

סוויצ'ר מציעים לנו מתגי דוד חכמים איכותיים ביותר. במאמר זה, בדקנו האם כל ההתלהבות מוצדקת סביב המוצרים והגענו למסקנה הגורפת: כן, ובגדול. נכון, המחיר לא הכי זול שיכול להיות, אך האיכות והבטיחות מצדיקות את זה. משמח אותנו לראות מוצרים ברמה שכזו בתעשייה הישראלית, ואנו בהחלט מקווים שסוויצ'ר ימשיכו בדרך האיכותית הזו.

5 תגובות

  1. כתבה מצויינת. למתעניינים – מרכז את כל המידע הרלוונטי ובצורה מאוד עניינית ובהירה. רמה אחת מעל כתבות אחרות שקראתי. התרשמתי, ועזר לי מאוד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker