סלולר

סיקור – וואן פלוס OnePlus 7 Pro

ה-OnePlus 7 Pro יצא לשוק לצד השקות נוספות של יצרניות ענקיות. האם הוא עדיף? ואם כן, אלו יתרונות הוא מספק? מערכת חדשHOT יצאה לחקור...

OnePlus 7 Pro – מפרט

משקל וגודל206 גרם 162.6×75.9×8.8mm
תצוגה6.67 אינץ' Fluid AMOLED
3120×1440, 516ppi
מצלמהמצלמות אחוריות: 48+16+8 מגה-פיקסל
מצלמה קדמית: 16 מגה-פיקסל, איכות וידאו של 1080p
מעבד

Snapdragon 855

זיכרון128/256GB + 6GB/8GB/12GB RAM
מערכת הפעלהAndroid 9.0 Pie
סוללה4,000mAh
חיישניםחיישן לזיהוי פנים, חיישן טביעת אצבע הממוקם על המסך
חיבור אוזניותאין.

 

תוכן עניינים

עיצוב

עיצובו של המכשיר מביא כמעט את כל הדברים הרצויים לטלפון בתקופה זו. הוא נראה כמו גרסא גבוהה יותר של ה-Galaxy S10 Plus. הטלפון עוצב בצורה יפה ביותר, אך גודלו מכביד על הנוחות של המשתמשים, הוא אמנם אינו הטלפון הגדול ביותר שניתן למצוא כרגע בשוק אך הוא עדיין נחשב גדול, אם כי קצוותיו המחודדים מגיעים לנקודה דקה, ומקלים על תפיסת המסגרת. אחיזת מכשיר זה בהחלט מהווה סיפוק לא קטן למרות שגודלו דורש 2 ידיים לתפעול נוח.

קרדיט ל-tom's guide על התמונה.
המסך המקומר במקצת של המכשיר גורם לגודלו העצום של המסך להרגיש אף יותר גדול ומרשים. כל אחד מהצבעים המגיעים איתו מציעים משהו שונה, אבל הם בהחלט בולטים ויפים לעין. הOnePlus 7 Pro מגיע עם מגוון של צבעים כמו: שחור, כחול וחום-שקד, אף על פי שבחירת הצבע שלכם תלויה באיזה שילוב של RAM ואחסון תעדיפו לרכוש.
מסכו של המכשיר נפרס מקצה לקצה בנוסף לכך שלא ניתן למצוא חרירים העומדים באמצע התצוגה. גופו צר ביותר, שלא לדבר על חלקו העליון של המכשיר. במקרה שכזה אתם בטח שואלים את עצמכם אם נותר מקום למצלמה. היצרנית בנתה את הטלפון בצורה שהמצלמה לא תפריע לתצוגה המרהיבה שלו. אז בכדי לפנות מקום למסך הגדול של הטלפון, המצלמה הקדמית תישלף מגוף המכשיר בעזרת מנגון מכני הפועל באופן שקט כשהיא תשומש לצילום תמונות 'סלפי' או בעת זיהוי פנים לצורך ביטול נעילת הסלולר.
בהתחשב בעובדה שכל שוליי המכשיר צומצמו, נוצרת תחושה שהוא חסר קצוות לחלוטין, ביחד עם עיצוב מודרני, חלק ומושך. אין שום ספק שזהו המכשיר היפה ביותר ש־OnePlus ייצרה עד כה.
עם כל השינויי העיצוב אשר הוצגו לנו בגרסא הזו, החברה החליטה להשאיר את כפתורי ההפעלה במיקומם הרגיל: כפתור הפעלת המכשיר בצד ימין ומעליו כפתור הזזה הנועד לשינוי מצב השמע, וצבד השמאלי שלו, ניתן למצוא את כפתורי עוצמת השמע.

תצוגה

ל-P30 Pro יש את אחד ממסכי הסלולר הטובים ביותר שניתן למצוא כרגע. הוא כרגע מוגדר כאחד מהממכשירים הבודדים אשר מציעים מסך מלא ללא שום חריצים עליו. והתצוגה בגודל 6.67 אינץ' שלו מהווה רק חצי מהסיפור. OnePlus ביססה את הטלפון שלה על פאנל 'Fluid AMOLED' עם 1440×3120 פיקסלים, המציגה קצב רענון (Refresh Rate) העומד על 90Hz במקום 60Hz. יהיה לכם קשה לחזור ל־60Hz לאחר התנסות ב־90Hz שה־OnePlus 7 Pro מציע.


ל־OnePlus 7 Pro יחס רוחב־גובה של 19.5: 9 שנמתח מלמעלה למטה, המספק ביחד עם קצב הרענון שלו תצוגה וביצועים מדהימים אשר ניתן להבחין בהם במשחקים ובשימוש יומיומי, כאשר כל לחיצה מובילה לתגובה מיידית עם אנימציות מעבר אשר מוצגות באופן חלק ביותר. אבל, כאמור, הפרופורציות הגבוהות שלו מעידות על כך שהוא אינו מכשיר אידיאלי עבור מי שמחפש אחד קטן יותר.

קרדיט ל-techradar על התמונה.

עומק הצבע והניגודיות של המכשיר מעולים. הוא מספק בהירות מרבית העומדת על 800 ניט, מה שאומר שאין שום בעיה להשתמש בו ביום בהיר מאוד ושטוף שמש. מדובר בעצם באחד הפאנלים האיכותיים ביותר שיש כיום.

מצלמות

למכשיר מערך של 3 מצלמות, עם חיישן ראשי באבחנה של 48 מגה פיקסל, עדשת טלפוטו עם זום אופטי 3x – 8 מגה פיקסל, ועדשה אולטרה רחבה העומדת על 16 מגה פיקסל המגיעה עם מייצב אופטי. לחיישן הראשי ולחיישן הטלפוטו צמצם f/1.6 ו-f/2.4, וצמצם f/2.2 למצלמה הרחבה.

המצלמה הראשית מציגה יותר מרקם, פחות צל וצבעים קצת יותר חמים בהשוואה לטלפונים של OnePlus מהשנה שעברה.
אך המצלמה הזו אינה הטובה יותר. באור עמום, לעיתים קרובות, היא מציגה צבעים יותר מדי חמים ומגבשת את החלקת העור.

ה-Night Sight mode מאפשרת צילומים בסצינות חשוכות, אך היא בהחלט לא יעילה בהתחשב בכך שיד טיפה רעועה עלולה לגרום לסצינה להיראות כאילו היא נמסה סביבכם, וכל תזוזה גורמת לפסים קלים ולטשטוש.
למרות שיש שיש שיפור בהשוואה לדגם של השנה שעברה, אין ספק שהמכשיר אינו בראש הרשימה של הצילום הסלולרי. נכון שניתן לקבל תמונות יפות מאוד באור יום, אך בהתחשב בחיישן של המכשיר, התמונות אמורות לצאת מפורטות יותר.

בנוגע לעדשה האולטרה רחבה, היא מציעה זווית ראייה של 117 מעלות. עיבוד התמונה של המכשיר צולח בתיקון העיוותים אשר נוצרים בקצוות. בנוסף, מה שמאפיין מצלמות מהסוג הזה הינו אפקט 'עדשת עין הדג', אך במקרה הזה, המכשיר מצליח להסירו מן התמונה.

המצלמה הקדמית של המכשיר מוצלחת למדי. היא מסוגלת להפיק תמונות ראויות גם בתנאי תאורה לוקים.
לעדשה מנגון אשר נבנה בכדי שיוכל לשלוף אותה מגוף המכשיר. אופן הביצוע שלו שקט למדי עד שלא ניתן לשמוע אותו תחת צילומי וידאו.

קרדיט ל-techradar על התמונה.

ביצועים

התג של המכשיר "Go beyond speed" פירושו כי הטלפון הזה מתמקד ביותר מסתם מהירות שעון, אך ביצועים גולמיים בהחלט לא מוזנחים. זהו אחד מן המכשירים המהירים ביותר שניתן למצוא כיום. זוהי ערכת השבבים האדירה של Snapdragon 855 שמספקת דחיפה נחמדה במהירות השעון ועד 12GB של RAM שמציע ביצוע נהדר. לא תהיה לכם כל בעיה בהרצת משחקים, תוך כדי הורדת משחקים, וצפייה בסרטונים באותו הזמן. עם זאת, גרסת ה-8 GB אמורה להספיק לרוב האנשים. המכשיר הזה בנוי במיוחד לביצועים. בהרחבת כוחת הסוס שלה, ישנה מערכת קירור נוזלית בת 10 שכבות מתחת למכסה הזכוכית על מנת למנוע מהטלפון להתחמם מדי.

ה-RAM ומערכת הקירור משתלבים והופכים את הטלפון למכשיר גיימינג מעולה.
ל-OnePlus 7 Pro אחסון מסוג UFS 3.0. פירוש הדבר שיש לו מהירויות קריאה וכתיבה מהירות יותר, כך שבעוד ש-OnePlus מתעקשת על לא להכליל חריץ microSD, מהירויות ההעברה מאפשרויות האחסון הפנימיות מהירות פי 20 מאלה מתבנית הכרטיס החיצונית הפופולרית בקרב טלפוני אנדרואיד אחרים.

תודה ל-techradar על התמונה.

ממשק

המכשיר מגיע עם מערכת הפעלה הנקראת אנדרואיד פאי 9.0 (Android Pie) וממשק Oxygen OS של OnePlus.
החברה הבינה שלא מומלץ להעמיס את הטלפון ביישומים מובנים, בניגוד לחברות אחרות, אך החלון הימני ביותר עדיין מוגדר כ-'מדף', מה שנבנה בכדי לספק קיצורי דרך לאפליקציות, אנשי קשר וכדומה.

משהו חדש שהיצרנית הוסיפה הינה מערכת הקלטת מסך מובנית. אתם תוכלו להקליט את כל מה שמוצג על המסך שלכם, למשל, ליצור סרטוני וידיאו למשחקים. אתם גם תוכלו לבחור להקליט שמע פנימי או חיצוני. בנוסף, ישנו כלי מובנה בסלולר הנקרא Zen Mode. כלי זה בעצם מעודד אותך לעזוב את הטלפון לעיתים יותר קרובות. אפשרות כלי זה מגבילה את השימוש בטלפון שלכם למשך 20 דקות – מה שאומר: לא הודעות, לא לבדוק חדשות ולא מדיה חברתית. אתם עדיין תוכלו לצלם תמונות, לבצע ולקבל שיחות, אך המטרה היא לתת לעצמכם מנוחה של 20 דקות מהמכשיר.

ל-OnePlus 7 Pro תוספות תוכנה מהנות, והוא קל לשימוש, אך החשוב מכל, החברה ממהרת בעדכוני גרסאות חדשות של אנדרואיד ואילו לסמסונג לוקח זמן רב לכך.

חיי סוללה

ישנה סוללה מדהימה של 4,000mAh בתוך ה-OnePlus 7 Pro והיא מספיק עוצמתית בכדי להחזיק מעמד יום שלם של ביצועים ממוצעים. היא אמנם תואמת במקצת את הסוללה בדגם הקודם, אך בהתחשב שהמכשיר מריץ תצוגה של 90Hz במקום 60Hz, זה מובן.
אתם אמנם לא תצטרכו לחפש בטירוף אחר שקע חשמל במהלך היום, אך ככל הנראה תהיו צריכים לוודא שיש לכם את מטען ה- Warp Charge 30. מבחינת סוללה – זהו אחד מהטלפונים עם הטעינה המהירה ביותר שיש כיום. הוא עשוי להיות טעון במעל 90% לאחר טעינה של שעה בערך.

המטען אשר מגיע בחבילה מעולה ועשוי לספק למכשיר שלכם טעינה מלאה בשעה ורבע או פחות, בזמן שגילינו שמתאמי USB-C רגילים סיפקו מהירויות הרבה פחות מרשימות. חיי הסוללה בהחלט מספקים חוויה אולטימטיבית, אך זה כמובן תלוי בכמות השימוש שלכם.

קרדיט ל-techradar על התמונה.

 

השורה התחתונה

ה-OnePlus 7 Pro הוא ללא ספק מכשיר מצוין. הוא מספק חיי סוללה טובים, ביצועים מדהימים ואת אחד מהמסכים הכי טובים שיש כיום עם תדר של 90 הרץ. הוא עוצב באופן נהדר, אך הוא לא הכי מומלץ אם אתם מעוניינים רק במצלמות.
הוא בהחלט מסוגל להיות אחד מהמכשירים המובילים בשוק כיום.

אך מחירו משתווה למתחרים, הוא עומד על מהחל 3,249 שקלים, מה שעשוי לעורר בעיה בהתחשב בכך שרוב האנשים אשר מחפשים אחר מחיר סביר. אך זה עניין של טעם. בהתחשב בכך שגם הוא עוצב באופן גדול יחסית, הוא לא הכי מומלץ לאלו שמעדיפים מסך קטן, למרות שעיצובו המקומר הופך את האחיזה לדי נוחה.

בנוגע לחיבור אוזניות, היצרנית החליטה להוריד את החיבור לאוזניות קוויות, אז אם אינכם אוהבים אוזניות אלחוטיות, אנו ממליצים לחפש אחר מכשיר אחר.

שחף לוי (Seagull)

שמי הוא שחף לוי. אני מתעניינת בתחום המחשבים ואוהבת לצפות באנימה. מתחילה בעריכת וידאו ואוהבת לישון.

כתבות דומות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker