כתבות ממומנות

אחסון אתרים – דברים שכדאי לקרוא

בעל עסק אשר מקים או הקים אתר מכיר את המושג "אחסון אתרים" טוב מאוד, אך בחובו יש דברים נסתרים. בעל עסק יודע טוב מאוד שבשביל להקים אתר הוא צריך בראש ובראשונה שרת אחסון, שרת שבעצם יאחסן את המידע של האתר וישדר אותו באופן פומבי.

כיום, אחסון אתרים הוא לא מה שהיה פעם, אחסון אתרים הוא כלי הכרחי להמשכיות העסק. שרת אחסון בעל בעיות שונות יגרום לבעל העסק להפסיד זמן וכסף.
אחסון אתרים נועד להמון מטרות, ביניהם: אחסון מידע אישי ועסקי, אחסון אתר, אחסון תוכנה או רכיבים, אחסון מערכות, פורטלים, אתרי חדשות ועוד.
במאמר זה נדבר מעט על דברים שלמדנו בשנה האחרונה על אחסון אתרים ועל מספר המאפיינים אשר מתלווים עליו.

תוכן עניינים

מה זה בעצם אחסון אתרים?

אחסון אתרים הוא בעצם מחשב עם רכיבים מותאמים ועיליים אשר ביצועיהם גבוהים מן הרגיל, כיום קוראים לזה "שרת".
רכיבים אילו נועדים להכיל מידע גדול ולייצב אותו. כלומר שרת אחסון יכול להתמודד עם עומס שמחשב רגיל לא מסוגל להתמודד. ביצועיו של השרת הן גבוהים מאוד לעומת המחשב הביתי או העסקי, הן ברמת השרידות, וברמת החומרה האולטימטיבית. מכיוון ששרת אמור להתמודד עם תהליכים כבדים ומרובי משימות הרכיבים שלו הן מאוד איכותיים וחזקים שיכולים להגיע עד ל- 50 אלף שקלים. (כיום מחשב ממוצע עולה 6-8 אלף שקלים) שרת ייעודי לדוגמא יכול להכיל כמות ענקית של תהליכים יחד עם כמות לא מבוטלת של אתרים אשר פועלים אונליין ומשדרים לרשת את תוכנם.

המשמעות בתכלס? היא שתקבלו יציבות ומהירות הרבה יותר גדולה מאשר מחשב ביתי הן ברמת החומרה והן ברמת התשתית.
זאת בעיקר בשל החומרה החזקה והטכנולוגיה החדשנית שבהם משתמשות חברות אחסון אתרים.

אחסון אתרים

ניפוץ אשליות – אחסון אתרים בישראל או בחו"ל מה באמת עדיף?

הנושא הזה קיבל לא מעט ביקורות הן שליליות והן חיוביות, הרבה דובר על ההבדלים בין שני סוגי האחסונים. אנו יודעים טוב מאוד שבחירת שרת בחו"ל עלולה להוזיל משמעותית את העלויות השנתיות שלנו וזה לגיטימי לחלוטין. אך כאן למעשה קבור הכלב, זאת אחת מן התופעות הידועות שיש לנו הישראלים לחסוך ולחסוך, אך יחד עם זאת אל תיפלו במלכודת. רכשנו אלפי פעמים שרת מחו"ל וכן גם שרת מישראל, אומנם העלויות היו משמעותיות והוזילו לנו את התקציב השנתי, אך בזמן אמת נפלנו גם במלכודת. המהירות של השרת פשוט לא אותו הדבר כמו בשרת יקר יותר שנמצא בישראל. יש לציין שישנם ספקים וחברות אחסון אתרים בחו"ל שכן זוכות לתואר המנצח. ישנם חברות אחסון שנמצאות מעבר לגבולות ישראל שהשירות והמוצר שלהן ראויות לשבח.

מהם היתרונות של אחסון אתרים בישראל לעומת בחו"ל?

    1. מיקום גלובאלי – המיקום של השרת עלול להשפיע רבות במהירותו ונגישותו לדפדפן. כלומר עם נבצע בקשה לשרת לדוגמא מגרמניה ונבצע את אותה הבקשה לשרת מישראל אורך הפניה משרת ישראלי תצטמצם פי כמה וכמה משרת שנמצא בגרמניה בשל המיקום הגדול בין שניהם. מלבד זאת במידה והאתר שאותו אנו מקימים פונה לקהל ישראלי, מן הסתם אחסנת האתר צריכה להיות במיקום הנוכחי של קהל היעד כלומר בישראל. בנוסף פינג ישראלי מסוגל להגיע לרמות חדשות של גאונות, כלומר מהירות מטורפת וצמצום של זמני קריאות שרת. לעומת זאת פינג בחו"ל יכול להיות ברמה פחות טובה. כלומר איטיות בהשוואה לשרת ישראלי. זאת כמובן תלוי ממקום הקריאה. במידה וקהל היעד שלכם נמצא בחו"ל מן הסתם ששרת ישראלי הוא לא הבחירה הנכונה, והבחירה תהיה שרת בחו"ל וכך ההפך. לזכותם של חברות אחסון בחו"ל: ישנם כאלה שהנאמר כאן לא חל אליהם, לפעמים אנו נתקלים בחברות אחסון בחו"ל שרמת הציוד והשרת בהחלט מצוינת.

 

    1. מחיר זול יותר – מחירי שרתי אחסון אתרים בחו"ל הן בהחלט בחירה זולה יותר. המחירים נעים בין 10$ ל- 50$ וניתן גם למצוא בפחות מזה. כל זאת תלוי בסוג השרת והדרישה שלכם.

 

    1. אבטחה – בשנת 2017 אנו רואים יותר ויותר גידול של חברות שמסוגלות להתמודד עם התקפות שונות ומורכבות בשרתים מחו"ל, לדוגמא התקפות DDOS. חשוב לזכור ששרת ישראלי יקר יותר וכיום לא מסוגל להתמודד עם התקפות אלה. כלומר רוחב הפס והרכיבים שלו הן מה שבעצם עושים את הבדלי המחיר. במילים אחרות שרת ישראלי לא מגיע לקרסוליים ברמת האבטחה של שרת מתוצרת חו"ל. זאת נבדק ע"פ מספר חברות שונות בישראל. ולעיתים בשביל השקט הנפשי חברות בישראל מעדיפות לספק שרתים מחו"ל לעומת שרתים מישראל, זאת בגלל האבטחה והשקט הנפשי הטמון בכך.

 

  1. שירות ותמיכה – בחו"ל ללא כל ספק שיש את התמיכה הטובה ביותר. מה לעשות ישראלים הם עם לא סבלני כלל ולעיתים קצת עצבני. אך יחד עם זאת השירות והתמיכה המתקבלת בישראל מחברות האחסון הן ברמה סבירה וכמובן למי שהשפה הבין לאומית קשה לו ומעדיף לקבל שירות בשפה העברית, הבחירה עשויה להיות בישראל. מניסיון אישי בזמן אמת כאשר האתרים שלנו הותקפו חברת האחסון השווידית לא הצליחה לספק לנו פתרון. ולעומת זמן בזמן קשה מאוד חברת אחסון אתרים ישראלית הצליחה ללא ספק להיפתר מהאיום ולתת לנו פתרון פרקטי. אז לפי דעתנו? ללא כל ספק מענה אנושי בשפה העברית.

אחסון אתרים SSD או רגיל? מה באמת כדאי?

ללא כל ספק אחסון אתרים מסוג SSD הוא בהרבה יותר טוב מכמה סיבות ואציין אותם מיד.
בשנת 2017-2018 (ואפילו לפני…) יותר ויותר חברות משתמשות בהתקן מידע מסוג SSD מכמה סיבות:

מהירות קריאה וכתיבה – התקן מידע מהסוג המכני הכולל דיסק שנע על ידי צירים הוא בחירה שגויה. מהירות התקן זה נעה בסביבות של 80-100 לשניה. לעומת זאת דיסק מסוג פלאש המכונה SSD נעה בסביבות של 400-500 לשניה. זאת תלוי בסוג הטכנולוגיה ובחומר הגלם שנבנה. ההבדל המורגש הוא עצום ומשמעותי ביותר ומייחס חשיבות רבה למהירות האתר בפועל. זה נתון מרשים שכדאי לכם לזכור.

טכנולוגיה חדשנית יותר – הטכנולוגיה שבה משתמשים ליצירת דיסקים מסוג SSD הוא רכיבי פלאש מולחמים. כלומר שהוא נבנה בצורה כזאת שיוכל להתמודד עם מספר קריאות גדולות בו זמנית לעומת הדיסק המכני הרגיל. המחשה: דיסק מכני הוא כמו אופניים או רגליים אנושיות, לעומת זאת דיסק פלאש SSD הוא כמו מכונית או מטוס מה יותר מהיר? אתם תחליטו. מלבד זאת הטכנולוגיה, חומרי הגלם, והרכיבים האלקטרונים שבהם נעשה שימוש בדיסק החדש הם הרבה יותר גדולים מבחינה טכנולוגית ואבולוציונית.

החיסרון היחידי שמצאתי לדיסק מסוג SSD הוא אורך החיים הממוצע שלו. מבדיקות באגף הטכנולוגי הישראלי של מכון התקנים לשנת 2016 דיסק מסוג SSD מחזיק הרבה פחות זמן לעומת הדיסקים המיושנים. כלומר יש מספר מוגבל של כתיבות לדיסקים הללו. שמספר הכתיבות לדיסק SSD קטנות בהרבה לעומת מספר הכתיבות לדיסק SSD החדשני. וזה דבר שמהווה חסרון רב.

העדיפות נמצאת תמיד בראש הטכנולוגיה. במילים אחרות אחסון אתרים SSD עדיף בהרבה על אחסון אתרים מהסוג הרגיל והמכני.

לוח בקרה – DirectAdmin או CPanel

ההשוואה ובחירה בין שני סוגי לוחות הבקרה לניהול האחסון הן ארוכות ומדוברות לאורך כל ההיסטוריה. אבל האמת? הכל תלוי בבחירה. הינה מספר יתרונות וחסרונות של שני לוחות הבקרה הנפלאות האלה:

    1. אבטחה – ללוח הבקרה CPanel ישנם הרבה מאוד חסרונות בהיותו לא ממש מאובטח, הניהול התכני מאחורי הקלעים לא מחושב מספיק. לעומתו עומד בשורה העליונה הלוח האולטימטיבי מבחינת האבטחה DirectAdmin שהוא נחשב ללוח הבקרה המתקדם והמאובטח ביותר שקיים כיום בשוק שרתי אחסון אתרים. היותו מאובטח גם ברמת הקוד והרעיון שמאחוריו. ברמה התכנית הוא ללא ספק לוח שיספק לכם את מירב ההגנות. למגדילי ראש נכון ניתן לפרוץ לכל לוח בעזרת טיפה מחשבה, אך DirectAdmin הוא בהחלט מקשה על הפריצה לעומת CPanel.

 

  1. נוחות – נוחות היא בעצם רעיון אנושי, ישנם אנשים שרגילים ומתנהלים במשך שנים בלוחות CPanel וישנם כאלה שמעדיפים להתרחק מהם ולהישאר עם לוחות DirectAdmin בשל האבטחה הכבדה שמצורפת לחבילה של DirectAdmin, וכן גם ברמת הנוחות וההתרגלות אליה. במילים אחרות ניתן לומר שזה תלוי בעניין הנוחות של אותו האדם שעושה בהן שימוש. המטרה? ככל שהלוח יספק הגנה וכמובן תהליכי עבודה קלים וקצרים יותר כך הבחירה תהיה על העליונה.

המנצח? באמת שאין כאן מנצח אולטימטיבי הכל תלוי בהעדפות שלכם ובמטרות שלשמם רכשתם את השרת. העדפות שלנו? כחול לבן.
בחרנו לכתוב את המאמר על מספר מאפיינים שראינו במהלך השנה האחרונה שבהחלט חידשו להרבה אנשים מידע על האחסון שלהם.
לעומת זאת לא רצינו לכתוב דברים מיותרים שהם כבר ידועים מראש. מתנצלים מראש.

מאמר זה נכתב ע"פ ידע שנרכש מאיתנו שנים רבות, תוך כדאי מעבר ותנאים מחברות אחסון רבות הן בישראל והן בחו"ל.
בחרו בקפידה את המקום שבו אתם מפקירים את המידע יקר הערך שלכם.

כתבות דומות

תגובה אחת

  1. מעניין, תודה רבה על הכתיבה הנפלאה. מעניין אותי לדעת האם מקום איחסון משפיע על קידום אתר, או שזה לא חשוב?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker