כתבות ממומנות

מעצר ימים

מעצר ימים הוא למעשה מעצר התבצע לפני ההגשה של כתב האישום, מדובר למעשה במעצר שהמטרה שלו הינה לאפשר לחוקרים לנהל את החקירה אל מול החשוד בעבירה ללא חשש כי ההליכים המשפטיים עשויים להשתבש במהלך החקירה. מעצבר ימים דורש את אישורו של בית המשפט, אישור שמורה על מעצר ימים בהתאם לבקשה שהתקלה על ידי המשטרה בנוגע לחשוד הרלוונטי. לייצוג המשפטים בעת הליך מעצר הימים קיים משקל רב לאור העובדה כי בעת בה החשוד מיוצג על ידי עורך דין פלילי, ברוב המוחלט של המקרים ניתן יהיה להביא לדחיית המעצר ולשחרורו של החשוד הביתה.

תוכן עניינים

מהו מעצר ימים?

בעת בה בן אדם נחשד בגין ביצוע עבירה פלילית, מחזיקה המשטרה באפשרות לעצור את החשוד לפרק זמן של עד 24 שעות. אפשרות זו נתונה למשטרה תחת החוק ויש לציין כי אינה נדרשת לפנות לאף גורם חיצוני על מנת להפעיל אותה. אולם, בתום מעצר הימים, במידה והחוקרים יביעו עניין בהארכת המעצר של החשוד, אז עליה יהיה לפנות אל בית המשפט בבקשה למעצר ימים. כשמו כן הוא – מדובר במעצר שאורכו כמספר ימים, בעת בה המשטרה עשויה להגיש מספר בקשות במטרה להאריך את המעצר עד לתקופה מקסימלית של מעצר רצוף באורך 30 ימים. במקרים חריגים בלבד עשוי להורות בית המשפט על הארכה של המעצר עד לתקופה מקסימלית של 75 ימים, בעוד ישנם מקרים חריגים אף יותר אשר עשויים להוביל את בית המשפט להורות על הארכת מעצר לתקופה של עד 90 ימים.

מעצר למטרות חקירה

יש להבהיר כי מעצר ימים הוא מעצרת המיועד למטרות חקירה בלבד ומדובר למעשה בפגיעה בזכות לחופש התנועה של אותו אדם שטרם הוגש נגדו כתב אישום וכרגע נחשב כחף מפשע. וכן, ברוב המוחלט של המקרים, באמצעות ייצוג אמין ומקצועי של עורך דין, תיקי חקירה נסגרים ללא הצורך בהעמדת החשוד לדין לאור העובדה כי אין כל תשתית עובדתית מוצקה בכל הנוגע לאישום החשוד בעבירה המיוחסת לו. מצב אשר מחייב כי השימוש במעצר הימים ייעשה רק בנסיבות חוקיות אשר מחייבות את הארכת מעצרו של החשוד שכן, בלעדיו לא יוכלו החוקרים להמשיך בחקירה כהלכה. אולם השימוש במעצר ימים הוא נפוץ ותדיר במיוחד ולא פעם ולא פעמיים – מתרחש ללא הצדקה ממשית ולכן, פנייתכם לעורך דין פלילי בשלב זה הינה הכרחית ומשמעותית ביותר וכמו גם, בעלת השפעה באופן ישיר על תוצאות החקירה.

התנאים לקיום מעצר ימים

כאמור, מעצר ימים מחייב אישור של בית המשפט ועל כן, חלה חובה על המשטרה להגיש בקשה מפורטת בה היא מסבירה לבית המשפט אם יחליט האם ישנו הצורך בהערכתו של החשוד. לעניין זה, ישנם ארבעה תנאים שרק בעת בה הם אכן מתקיימים, בית המשפט יקבל את הבקשה למעצר ימים:

  1. חשד סביר לביצוע העבירה – על המשטרה להוכיח כי קיים חשד סביר כי החשוד אכן ביצע את העבירה המיוחסת לו.
  2. עילת מעצר – קיימת עילה להמשך של מעצר החשוד, עילה כגון מסוכנות, שיבוש הליכי חקירה וכיוצא בכך
  3. המעצר מחייב בהמשך חקירה – מצב בו ללא הארכת מעצרו של החשוד, המשטרה לא תוכל בשום אופן להמשיך בחקירתה לאור עילת המעצר.
  4. היעדר של חלופת מעצר – על המשטרה להסביר לבית המשפט מדוע אין חלופת מעצר מתאימה בהתאם לתיק של החשוד, חלופות כמו צו הרחקה, צו שחרור בהפקדה כספית וכן הלאה.

קרדיט תמונה FREEPIK

תגיות

כתבות דומות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker