כתבות ממומנות

על טעם ועל ריח – כך תשלבו את הגבינה הכחולה בארוחה הבאה!

גבינה כחולה היא גבינה למביני עניין, בתחילה הריח החזק שלה יכול לגרום לכם לחשוב פעמיים לפני הביס המיוחל...

 

גבינה כחולה היא גבינה למביני עניין, בתחילה הריח החזק שלה יכול לגרום לכם לחשוב פעמיים לפני הביס המיוחל…
אבל כמו שאומרים – מרגע שטעמתם אין דרך חזרה.

אז מהי בעצם הגבינה הכחולה?

גבינה שקיבלה את הריח והצבע שלה תודות לעורקי עובש קטנים בצבעים של כחול וירוק, וזו הסיבה שיש לה ריח כל כך חזק ודומיננטי.
תתפלאו לגלות שהגבינה הכחולה הומצאה לגמרי במקרה – האגדה מספרת שבעבר הרחוק היה רועה צאן שהסתתר באחת המערות ושכח בה פת לחם ומעט גבינה, זו לצד זו.

לאחר מספר שבועות חזר הרועה לאותה המערה וגילה לתדהמתו שהעובש שהחל לכסות את הלחם הגיעה גם לגבינה, הרועה החליט לקחת ביס מהגבינה – ו… כמובן שלא הייתה דרך חזרה.

אז איך יוצרים את הגבינה הכחולה כיום?

כמובן שמאז אותם ימים במערה השתכללנו מאוד, כיום מייצרים את הגבינה הכחולה על ידי עבודת ניקוב (יצירת חורים בחלקי הגבינה), אותם חורים מאפשרים לחמצן להיכנס (ואף מחדירים לתוכה חמצן באופן יזום), ותודות לחמצן העובש מתחיל להיווצר בחורים הקטנים וכך נוצרת הגבינה הכחולה עם המרקם הפירורי שאנחנו כל כך אוהבים!

ועכשיו לחלק העיקרי – מה מומלץ לשלב עם הגבינה הכחולה?

סנדוויץ' מושלם שישאיר לכם טעם של עוד

מרכיבים:

  1. גבינה כחולה – עדיפות לרוקפור
  2. אגס אחד
  3. כף דבש
  4. תפוח ירוק
  5. מספר עלי ארוגולה
  6. 2 פרוסות לחם

אופן ההכנה:

מורחים מעט דבש על פרוסת הלחם, עליה מניחים 2 פרוסות של גבינה כחולה, מעל מניחים כמה עלי ארוגולה ולסיום אפשר להוסיף 2 פרוסות אגס ו-2 פרוסות תפוח (פרוסות דק דק) – ובתיאבון!

קרדיט תמונה FREEPIK

הסלט שאתם הולכים להתאהב בו

מרכיבים:

  1. גבינה כחולה
  2. חסה / מיקס עלי בייבי
  3. 2 אגסים (עדיפות לאגסים קשים)
  4. אשכול ענבים אדומים (ללא חרצנים)
  5. 3 כפיות שמן זית
  6. 50 גרם פקאנים
  7. לימון
  8. קורט מלח
  9. פלפל

אופן ההכנה:

שוטפים את העלים ומכניסים לתוך קערה, חותכים את האגסים לחתיכות דקות ומוסיפים אל תוך הקערה.
חותכים את הענבים לחצי ומוסיפים גם כן, לאחר מכן מתבלים עם מעט שמן זית, לימון, מלח ופלפל ומערבבים.
מעל מוסיפים חופן פקאנים וחותכים את הגבינה הכחולה לחתיכות קטנות – והנה הסלט שלכם מוכן!

מאיפה מומלץ לרכוש את הגבינה הכחולה?

אם אתם לא רוצים להתפשר על רמת האיכות הגבינה, אנו ממליצים לכם לרכוש אותה ישירות מהמעדנייה, תוכלו לעשות זאת על ידי הזמנה אונליין או לגשת פיזית למעדנייה עצמה.
אם אתם הולכים פיזית נמליץ לכם לנצל את היותכם שם ולבקש לטעום טעימה קטנה מגבינה כחולה אחת או שתיים שלא יצא לכם לנסות לפני כן, כך תוכלו לגלות טעמים חדשים ומפתיעים שיוסיפו לגיוון בתזונה שלכם.

 

תגיות

כתבות דומות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker